Recepty
Kukuřice na bylinkovém oleji
V bylinkovém oleji rozmícháme prolisovaný česnek, osolíme opepříme. Klas očistíme, listy shrneme, a svážeme tak, aby se daly uchopit jako držadlo při obracení. Naložíme do oleje, ze všech stran pomašlujeme a necháme…
číst víceMasové šišky na grilu
Nejlépe večer umícháme z uvedených surovin“masovou“směs. Vynecháme pouze lahůdkovou cibuli. Dáme přes noc v uzavřené nádobce uležet do lednice. Poté přidáme nakrájenou cibuli, důkladně promícháme a vytvoříme menší šišky…
číst víceVepřová plec na grilu
Do uzavíratelné misky dáme rajčatové pyré, olej, nasekanou šalvěj a ze slupky vymačkaný pečený česnek. Přidáme špetku pepře a vše dobře prošleháme. Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích a vložíme do marinády.…
číst víceOvoce se sýrovou směsí na toastu
Sýry smícháme v misce, přidáme zkysanou smetanu a malinko osolíme. Pak zakepeme trochou pomerančové šťávy. Ovoce nakrájíme na trojúhelníky o velikosti soust. Každý kousek obalíme v moučkovém cukru a ogrilujeme na…
číst víceKuřecí prsa v marinádě z Cideru
Ve sklenici důkladně protřepeme všechny suroviny na marinádu a naložíme do ní maso nakrájené na jednotlivé porce asi na dvě hodiny. Poté maso grilujeme, pak necháme pět minut odpočinout a před servírováním lehce…
číst víceZelenina, klobása a brambory s čubricou, zapečené…
V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeniny. Grilujeme pod vrchním grilem nastaveném na střední stupeň asi 20 minut, občas promícháme. Pak posypeme kořením, opět opatrně zamícháme a zalijeme…
číst víceLilek grilovaný s rajčatovým pestem a mozzarellou
Lilek rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, aby vznikla centimetrová skořepinka a vnitřek osolíme. Po hodině z něj slijeme šťávu, kterou pustil, opláchneme jej a osušíme. Vnitřek vymažeme olejem a grilujeme 30 minut. V misce…
číst víceCandát pečený na grilu
Filety candáta i s dobře očištěnou kůží od drobných šupin naporcujeme na nám vyhovující porce. Každou porci ze strany kde je kůže lehce nařízneme tak, aby došlo k pouze k proříznutí kůže (ryba se nám nebude při…
číst víceMarinovaná vepřová panenka s medovou hořčicí
Maso nakrájíme na dva cm silné plátky a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili smícháním všech surovin. Uložíme do chladna na 3 hodiny. Panenku z obou stran ogrilujeme. Necháme chvilku odležet (asi tři minuty) a…
číst více