Recepty
Žlutý meloun v pomerančovo-zázvorové marinádě
Meloun opláchneme, osušíme a nakrájíme na jednotlivé dílky (kolečka, půlměíčky, ale i na jednotlivá sousta, jak vám to vyhovuje ;-). V misce smícháme med s pomerančovou šťávou, zázvorem a rumem. Do této marinády…
číst vícePetrželkové bramborové placičky
Brambory (je jedno, zda je uvaříme na loupačku nebo klasicky oloupané) najemno nastrouháme. Smícháme je se solí, pepřem, mletým kmínem a nadrobno nasekanou petrželkovou natí. Pak přidáváme smetanu s majonézou. Každé…
číst vícePikantní masová omáčka ke grilované zelenině
Cibuli i česnek oloupeme, obojí nakrájíme - cibuli na drobné kostičky, česnek na plátky, rajčátka a papričky na kostičky. Na oleji orestujeme jarní cibulku s česnekem a vše necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a…
číst vícePacky z brambor na grilu
Do bramborové kaše přidáme hrubou mouku podle potřeby tak, abychom měli tužší bramborové těsto. Přidáme nahrubo nastrouhanou uzenou parenici, špetku červené sypké papriky a nasekané bylinky. Podle chuti ještě osolíme…
číst víceMarinovaná telecí plec s pikantní náplní
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem marinády odležet přes noc. Alobal potřeme olejem.…
číst vícePlněné brambory s krůtím masem na grilu
Brambory omyjeme, osušíme a dáme na gril velikosti brambor. Poté je vyndáme, necháme na chvíli vychladnout a podélně rozřízneme vršky brambor. Vnitřek vydlabeme malou lžičkou /necháme asi 1,5 cm silnou stěnu /.…
číst víceGrilované brambory se sosem od kuřete
V pekáčku, kde se grilovalo kuřátko se slaninkou, jsem pak navečer jen narychlo dala večer na gril ještě uvařené brambory se slupkou, pokrájené na plátky cca 1,5 cm. přidala jsem k nim pokrájenou cuketu, vmíchala…
číst víceGrilované plněné hnědé žampiony
Očištěným houbám odřízneme nožičky. Strouhanku smícháme se lžící nasekané petrželky nebo libečku a spojíme s osolenou a opepřenou, zakysanou smetanou. Houby bez nožiček, položíme hlavičkou dolů a naplní je touto směsí.…
číst víceSteak z vepřové panenky
Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na tři stejné steaky cca 2-3 cm vysoké, a jemně poklepeme klouby naší sevřené…
číst více