Recepty
Zapečená klobása se zeleninou na grilu
Klobásu stočíme do spirálek, spíchneme špejlí a naložíme do marinády. Nejlépe do druhého dne. Dáme na grilovací tácek, během grilování maso potíráme marinádou. Grilujeme dozlatova-
číst víceGrilované šišky s houbami a špenátem
Strouhanku v misce zalijeme smetanou a necháme vsáknout. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme asi 5 minut, ke konci přidáme opraný špenát a necháme ho lehce zavadnout. Mleté maso dáme…
číst víceGrilované buřtíky se sýrem
Buřtíky prořízneme několikrát na povrchu a pak nakrojíme tak, aby půlky zůstaly spojené. Nacpeme tam sýr, přidáme bylinky a posypeme chilli kořením. Pevně obalíme plátky slaniny nebo bůčku. Zabalíme do alobalu, který…
číst víceGrilované buřty s tvarůžky a švestkou
Buřty na povrchu pořežeme do křížků. Pak je rozpůlíme. Na půlky buřtů vložíme po půlce švestky, tvarůžky a cibuli. Pevně zabalíme do alobalu a grilujeme celkem 20 minut na rozpáleném grilu, obracíme.
číst více"Grilovaný pohár" s česnekovým dresinkem
Zeleninu ogrilujeme na troše oleje, nakrájíme na kousky odpovídající soustům a pak lehce osolíme. V misce zamícháme všechny suroviny včetně nasekaných bylinek a nastrouhaný česnek. Pak ochutnáme a případně ještě…
číst vícePatizon na chlebu a mascarpone plátkách
Ugrilovaný plátek patizonu, rozmačkáme na malé kousky, kterými potřeme pečivo a na něj vložíme plátek mascarpone. Dáme na gril na krátkou chvíli. Posypeme kousky sušeného rajčátka a podáváme.
číst víceKuřecí kousky s brusinkovou omáčkou
Suroviny na marinádu smícháme v míse a důkladně v ní obalíme kuřecí maso. Naložíme na dvě hodiny. Poté (za potírání toutéž marinádou, která v misce zbyla po vyjmutí masa), kuře ogrilujeme. Víno s brusinkami, skořicí,…
číst víceŽampionovo-cuketové lívanečky s nivou
Cukety (i se slupkou) a žampiony nastrouháme nahrubou a smícháme s ostatními surovinami, až vznikne husté těsto. V případě potřeby dohustíme strouhankou - nebo naopak zředíme mlékem. Na rovnou grilovací plochu klademe…
číst víceTatarská omáčka
Cibuli nasekáme nadrobno, okurku zrovna tak a smícháme se všemi ostaními surovinami. Necháme alespoň 30 minut vychladit.
číst více