Recepty
Karbanátky z koráčiky na grilu
Cibulku nasekáme, vmícháme do masa, přidáme pokrájené korbáčik, čedar nastrouhaný, bylinky, vejce a promícháme. Nakonec vsypeme zmraženou zeleninu a uděláme bochánky, které dáme na gril a grilujeme dozlatova a doměkka.…
číst víceGrilované medailonky v marinovaných švestkách
Švestky rozpůlíme a vyjmeme pecku. Naložíme je do vína a marinujeme alespoň tři hodiny. Pak je vyjmeme, necháme okapat a na grilu opečeme z obou stran asi dvě minuty. Panenku nakrájíme na špalíčky o tloušťce 3 cm.…
číst víceSezamové kuřecí kousky v pomerančové marinádě
Maso očistíme, osušíme a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili pečlivým smícháním všech surovin kromě soli. Maso necháme hodinu rozležet, pak je na 15 minut vyjmeme z lednice a ogrilujeme na trošce oleje. Stejně…
číst vícePikantní burger na grilu z hovězího masa, hořčice…
Maso dáme do mísy, přidáme tymián, ostrou hořčici, sůl a pepř. Pečeme na grilu z obou stran cca 5-6 minut. Rozkrojíme housky, dáme je také na chvíli na gril, poklademe je salátem, plátky rajčat a paprik. Přidáme…
číst víceCibule s rajčaty na grilu, s česnekovo…
Opláchnutá rajčata nakrájíme na plátky 2cm silné. Cibuli nakrájíme na plátky 1cm silné. Do každého cibulového plátku zasuneme párátko, aby cibule držela pohromadě a dobře se s ní manipulovalo. Zeleninu klademe na…
číst vícePivní Junior na grilu
Papriky rozkrojíme, očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. V uzavíratelné krabičce dobře rozmícháme pivo společně s olejem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku. Salám sloupneme a v polovině štangličky…
číst víceGrilované kuřecí rolky se slaninou
Kuřecí prsa lehce naklepeme, abychom získali větší plátek podlouhlého tvaru. Plátek osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny. Vše společně smotáme a nakrájíme na 2 cm silná kolečka. Kolečka společně propíchneme…
číst víceGrilované kotlety „ bači Juraje“
Kotlety si naporcujeme, nebo necháme naporcovat na plátky tloušťky asi na dva prsty. Je to nutné proto, aby se nám dobře vytvářela kapsa pro naplnění směsí sýru, másla, petržele a slaniny. Úzkým a špičatým nožem opatrně…
číst víceGrilované makrely s libečkem
Makrely dokonale očistíme pod tekoucí vodou a břišní dutinu zbavíme všech případných zbytků. Dokonale očištěné makrely osolíme, opepříme a vytřeme směsí nasekané libečkové natě a olivového oleje. Takto vytřené a…
číst více