Recepty
Kotlety „dešťovky“
Kotlety potřeme směsí grilovacího koření smíchaného s olejem a uložíme v misce do lednice nejlépe do druhého dne. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a jednotlivé plátky vepřové kotlety lehce ovalíme v škrobu (Solamyl) a…
číst víceBalkánské Souvlaki
Do připravené misky si dáme olej a citronovou šťávu – společně ušleháme a po spojení přidáme směs na Souvlaki a lžičku soli. Vše ještě dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si kuřecí prsa nakrájíme na…
číst víceCelerová remuláda
Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme šťávou, aby…
číst víceŠtika zapečená s parmezánem
Filety štiky opláchneme vodou, osušíme, osolíme a ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou. Na přepuštěném másle s trochou olivového oleje začneme lehce opékat. Během opékání vrchní stranu bez…
číst víceTuňák steak
Steaky nejlépe chlazené (mohou být i mražené) opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme uložit do chladu na cca 30 – 60…
číst víceGrilovaná makrelová filátka
Filátka z malých makrel, rozmrazíme, nasolíme a opepříme. Na grilovací pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy. Restujeme pomalu, díky přepuštěnému máslu…
číst víceRestovaný hermelín v alpské šunce
Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby nám na něm lépe držela alpská šunka. Po potření hermelín tedy obalíme do kabátku z alpské šunky (dle šířky plátku použijeme jeden nebo dva). Rozpálíme si…
číst víceSalát z grilovaných cuket
Z cukety nakrájíme co nejtenčí dlouhé plátky. Olej smícháme s jedním stroužkem rozetřeného česneku, medem a bílým vínem, marinádou přelijeme cukety a uložíme asi na dvě hodiny do chladna. Za potírání zbytkem marinády…
číst víceGrilovaná klobása s krkovičkou a cibulí
Klobásu nařízneme na kolečka, ale nedořízneme. Do otvorů nacpeme krkovičku. Cibuli nakrájíme na silnější plátky a poházíme okolo klobásy a posypeme kořením. Pevně zabalíme do alobalu grilujeme na 4. stupni 20 minut na…
číst více