Recepty
Grilovaný mořan s bylinkami
Ryby očistíme od šupin, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. Nasekané bylinky smícháme s citronovou kůrou a vložíme do ryby. Ryby dáme na plech, poklademe plátky másla, pokapeme citronovou šťávou a…
číst víceGrilovaný losos s koprovým přelivem
Do kůže uděláme zářezy a vložíme citronový tymián. Z druhé strany lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet. Připravíme si přeliv. Do misky dáme všechny ingredience, osolíme, opepříme a…
číst víceBrusinková grilovací omáčka
Brusinky namočíme nejméně na hodinu do vína. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na čtvrtky nakrájená, oloupaná jablka a společně na prudším ohni smažíme za častého míchání do té doby, než cibule i jablka začnou…
číst víceGrilovaná zelenina s ricottovo-ořechovým pestem
Ořechy opražíme na suché pánvi, až se rozvoní a odstavíme. Zeleninu postupně ogrilujeme. Tvořítko nejdřív vyplníme vrstvou cukety, osolíme ji a posypeme trochou ořechovo - česnekové. Pokračujeme žampiony, které také…
číst víceHot dog pod grilem s rajčatovou salsou
Omytá rajčata pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme nasekaná rajčata, cukr, šťávu z limetky, sušenou nebo čerstvou chilli papričku a sůl. Vše promícháme a dusíme…
číst víceBramborovo-sýrové grilované "sendviče"
Brambory pečlivě omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5cm silné plátky. V hrnci uvedeme do varu vodu, do které dáme sůl, pepř, bylinky a na plátky nakrájený česnek. Do vařící vody vhodíme plátky brambor a vaříme ne…
číst víceGrilované kuřecí ministeaky po lesnicku
Stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na "medailonky". V misce promícháme s olejem a kořením a dáme do lednice uležet nejméně přes noc. Před grilováním necháme maso asi 2 hodiny při pokojové teplotě, poté grilujeme…
číst víceGrilované kuře na plechovce piva - úžasná dobrota…
Kuře řádně omyjeme, osušíme a celé nasolíme (sůl prsty vmasírujeme) a zabalíme do folie a dáme na 1,5 hod do lednice. Pak kuře pořádně omyjeme, osušíme a potřeme kořením a rozmačkeným česnekem (opět prsty vmasírovat).…
číst víceGrilovaná vepřová krkovička
Asi cca 1,5 cm silné plátky vepřové krkovice potřeme připravenou marinádou, ze smíchaného oleje, piva, soli, pepře a necháme odležet minimálně tři dny v chladnu. Zprudka grilujeme cca 4-5 minut z každé strany. Podáváme…
číst více