Recepty
Grilovaný lilek, plněný mořskou treskou a…
Lilek omyjeme, vydlabeme dužinu, kteoru pokrájíme na kostičky a necháme ji chvíli vypotit. Lilek vytřeme kuchyňskou utěrkou do sucha, vložíme kousky pokrájené dužiny z lilku. Na tuto náplň vložíme kousky mořské tresky.…
číst víceOstrá směs ze špekáčků a brambor na grilu
V míse smícháme ostrý kečup, dijonskou hořčici, worcester, utřený česnek, černé pivo, koření a plátky rajčat a zelených paprik. Do této směsi poklademe pokrájené špekáčky na třetiny pokrájení - takto stejně pokrájíme…
číst víceGrilovaný špíz ze špekáčků, paprik a rajčat a…
Špekáčky pokrájíme na kolečka, přidáme pokrájenou cibuli, omyté zelené papriky zbavených semínek, pokrájená rajačata a kousky slaniny. Vše napícháme na špejle nebo jehly střídavě a grilujeme. Potíráme olejovou směsí a…
číst víceKuřecí balíčky na grilu s uzeným bokem a plněná…
Kuřecí horní stehna kuchyňsky upravíme. Připravíme si plátky uzeného boku, pokrájená sušená rajčátka v oleji, nasekané bylinky a pokrájenou cuketu. Pod kůži kuřecích stehen vložíme kousky rajčátek, cuketu a okapané…
číst víceZlatý pstruh na bylinkách se zeleninovými špízy
Vykuchanou rybku jsem vymyla a osušila, osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou. Zakápla jsem ji olivovým olejem a dala dochladu. Druhý den jsem do bříška pstruha vložila kousky parmské šunky, zasypala jsem…
číst víceKuřecí stehna a vepřové kotlety na grilu se…
Baby špenát zbavíme stonků, lístečky špenátu přelijeme horkou vodou. Papriku omyjeme, nakrájíme na malé kousky, česnek oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Všechny tyto suroviny vložíme do nožového mixéru ( robotu )a…
číst víceOstřejší gril -špíz s marinádou
Na marinádu oloupeme čenek, který prolisujeme a smícháme s nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a olivovým olejem. Nejdříve si nakrájime na kousky omyté a osušené vepřové maso a ty pak naložíme do připravené marinády,…
číst víceGrilovaný klobásový uzel
Vinnou klobásu zamotáme do uzlu a potřeme marinádou z uvedených ingrediencí a dáme zapéci pod gril na pár minut dozlatova. Podáváme jen se salátem.
číst víceGrilovaná kotleta na víně v marinádě z červeného…
Pro grilování kotlety nařízneme u kosti, aby se lépe propekly a několikrát je nařízneme i po obvodu, aby při grilování zůstaly ploché a nekroutily se. Naporcované kotlety mírně naklepeme, potřeme olejem, smíchaným s…
číst více