Recepty
Grilovaná kuřecí „ňadra“ řezníka Krkovičky
Kuřecí „ňadra“ tedy prsa lehce naklepeme a naložíme do láku marinády ze směsi kožení Country, soli, česneku, pepře a necháme naložené cca 2 dny. Poté na rozpáleném grilu zprudka opékáme cca 4 minuty z každé strany a…
číst víceHermelín na grilu s řeřichou
Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby se nám nelepil na mřížku grilu. Po potření hermelín vložíme na rozpálený gril a zlehka z každé strany opečeme cca 2 minuty. Na talíři bohatě posypeme čerstvě…
číst víceGrilované krevety
Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle. Do misky si nasekáme česnek najemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v…
číst víceGrilovaný ananas se skořicí a medem
Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5 – 2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý…
číst víceGrilovaná žebírka
Vepřová masitá žebírka naporcovaná od hodného řezníka dle našich požadavků dobře osolíme a opepříme. Připravíme si vhodný motouz a smotáme pásy vepřových žeber masovou stranou dovnitř – tedy tak, že žeberní blána bude…
číst víceVepřový grill-burger
Vepřové mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu. Nakrájíme si na velejemno červenou cibuli, na plátky okurky, rajčata a…
číst víceHovězí grill-burger
Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu. Nakrájíme si najemno bílou cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na…
číst víceGrilovaná játra se slaninou a přelivem
Játra omyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na větší plátky, po stranách nařízneme a opepříme. Posypeme lístky libečku /nebo jen estragonu/ vložíme do nádoby, přidáme sušenou chilli papričku a potřeme většinou oleje.…
číst víceGrilované klobásky
Nejdříve si rozpálíme gril. Všechny klobásky podélně rozřízneme, dáváme ale pozor, abychom je zcela neprořízli. Prolisujeme česnek, bylinky, směs z pažitky, libečku, petrželky, které opereme pod studenou vodou,…
číst více