Recepty
Griilovaný filet z lososa s brambůrkem a rajským
Kůži lososa několikrát propícháme vidličkou. Z koření a trochy oleje umícháme kašičku, kterou pečlivě z obou stran vmasírujeme do lososa, pokapeme šťávou z citronu a necháme odležet alespoň hodinu. Brambory očistíme a…
číst víceGrilovaná vinná klobása s paprikou, cibulí a…
Klobásku rozpůlíme a každou polovinu stočíme do šneku a zajistíme párátkem nebo špejlí. Papriky nakrájíme na poměrně velké kousky. Česnek podélně rozpůlíme, cibuli nasekáme na hrubé kousky. Z koření a oleje umícháme…
číst víceGrilované uzeniny se sýrem a slaninou
Uzeniny rozpůlíme cca na třetiny. Prořízneme každou část nožem. Nacpeme tam plátek sýra, navrch položíme pršut, pokud dáváme. Pevně zabalíme do dlouhých plátků slaniny. Zabalíme do alobalu a grilujeme na domácím grilu…
číst víceGrilovací balíček s vepřovým, cibulí a…
Plátky lehce naklepeme a nařízneme. Smícháme šťávu z pomeranče, koření a trochu oleje. Částí směsi lehce potřeme plátky. Brambory nakrájíme na třetiny a rovněž pokapeme směsí. Necháme alespoň 2 hodiny odležet. Cibuli…
číst víceGrilované ovoce v medové marinádě se skořicí
Nejdříve umícháme marinádu. Ovoce omyjeme, vypeckujeme, odstraníme jádřinec. Jablka a broskve rozpůlíme a ponoříme do marinády, nejprve řeznou stranou dolů, asi po hodině otočíme. Marinujeme minimálně 2 hodiny. Alobal…
číst vícePstruh v citronovo-rozmarýnové marinádě
Rybí maso marinujeme dvě hodiny v citronovo-bylinkovo-česnekové směsi. Před grilováním lehce setřeme česnek a bylinky, aby se maso nepřipalovalo, a grilujeme z obou stran mírně dočervena. V případě potřeby použijeme na…
číst víceGlazovaná červená řepa s grilovanou cuketou
Řepu omyjeme pečlivě zabalíme do alobalu pomazaného olivovým olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca hodinku. Necháme vychladnout a nakrájíme, pak vaříme na mírném ohni v kastrolku spolu s javorovým sirupem a vinným…
číst víceGrilovaná mozzarella s cuketou a omáčkou z ajvaru
Na malou pánvičku nebo rendlík nalijeme smetanu, přivedeme k varu a přidáme ajvar. Asi minutku prohřejeme a odstavíme. Cuketu ogrilujeme po obou stranách a udržujeme v teple. Pečicí papír lehce potřeme olejem a…
číst víceGrilovaná kukuřice s paprikovým máslíčkem
Kukuřici opláchneme i s listy a povaříme cca 6 minut. Změklé máslo smícháme s paprikami, koriandrem, osolíme, opepříme. Klasy osušíme, necháme vychladnout. Opatrně oddělíme listy, ale necháme je. Odstraníme takové ty…
číst více