Recepty

Uzený losos na grilu
Filet z lososa očistíme, zbavíme kostí a stejnoměrně nakrojíme na 6 - 8 stejných dílů tak, abychom neprokrojili kůži. V míse smícháme všechny suroviny na potírání uzeného lososa - sojovou omáčku, hořčici, nasekaný…
číst více
Grilovaná kuřecí prsa s přelivem z modrého sýra
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jemně prsty naklepeme. Všechny přísady na marinádu smícháme v misce a obalíme v ní kuřecí prsa. Přikrytá je marinujeme v chladničce po dobu 12 hodin. Kuřecí prsíčka z marinády vyjmeme a…
číst více
Grilovaný lilek
Nejdříve si musíme připravit lilky, které pak budeme plnit. Necháme je 20-30 minut pozvolna grilovat, až budou měkké. Mezitím si na olivovém oleji zpěmíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná na drobno…
číst více
Salát z grilovaných žampionů, řepy, cibule a…
Zeleninu ogrilujeme na trošce oleje. Na suché pánvi opečeme nejprve nahrubo nasekané vlašské ořechy, až začnou vonět. Totéž pak uděláme se sezamovými semínky. Nasekáme si najemno dvě vrchovaté lžíce již vychladlé…
číst více
Omáčka z pečené papriky
Troubu předehřejeme na 220°C, pod rošt vložíme plech kvůli odkapávaní šťávy. Celé papriky i se stopkami ogrilujeme, až se na nich udělají černé puchýřky. Lepší papriku „spálit“, než aby zůstala syrová. Trvá to asi 25 –…
číst více
Kávová redukce s cibulkou a česnekem
Cibuli i česnek oloupeme, česnek rozpůlíme, cibuli také (pokud je větší, je lepší ji rozčtvrtit). Oboje pomalu pečeme na rozehřátém oleji, tvá to asi šest minut. Pak přidáme cukr a javorový sirup. Když směs…
číst více
Pivní burgr se švestkami
Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota. Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou…
číst více
Cuketové závitky plněné lečem, sýrem a slaninou
Příprava leča: Osmažíme cibulku dozlatova, přidáme k ní nakrájená rajčata, podusíme. Pak vmícháme na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme, vydusíme šťávu a případně dochutíme špetkou majoránky a solí. …
číst více
Rajčatová salsa s chilli papričkou ke grilovanému…
Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Přidáme třtinový cukr zkamaramelizovat, sůl, chilli papričku a dusíme doměkka. Ponorným mixerem rozmixujeme do husté konzistence. Použijeme na gril na maso,…
číst více