Recepty
Bramborový salát z grilovaných nových brambor
Brambory omyjeme kartáčkem a dáme na gril, posolíme hrubou solí a poházíme stroužky česneku a grilujeme dozlatova. Mezitím orestujeme na olejí pokrájenou cibulku a plátky česneku, nakonec vše zalijeme vinným octem,…
číst víceGrilované hrušky s čokoládovo-balsamicovou…
Suroviny: 1 pevná, ale zralá hruška 5 lžic červeného balsamica 3 lžíce červeného vinného octa 3 kostičky nastrouhané hořké čokolády 1-2 lžíce medu 1 lžíce nastrouhané gorgonzoly asi 1 lžíce créme-fresh pepř, špetka…
číst víceHlíva ústřičná na grilu
Olej promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, limetkovou šťávou a nasekaným oreganem. Omytou hlívu, pokud je větší, nakrájíme na porce. Naložte na 30 minut do marinády. Pak hlívu grilujeme na rozehřátém grilu…
číst víceHoubový grilovaný bramborák
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Nastrouhané brambory trochu osolíme a dáme stranou. Čerstvé houby pokrájíme na malé kousky, osolíme a podusíme v nádobě. Na chvíli odstavíme, přisypeme nastrouhané…
číst vícePečená a grilovaná dýně s houbovým kořením
Dýni dobře omyjeme a pokrájíme na osmínky. Brambory omyjeme kartáčkem a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtkys. Drcenou hlívu v prášku promícháme se solí, nadrceným čerstvým tymiánem a pepřem. Brambory vložíme na plech s…
číst víceKrůtí jehla
Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmíchám Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL). Necháme uležet do druhého dne. Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká…
číst víceCejn velký do křupava grilovaný
Cejna vykucháme, očistíme od šupin a uřízneme opatrně dva filety, kde ale ponecháme žeberní kosti. Odřízneme ploutve a ještě opětovně dočistíme. Filety cejna osolíme a potřeme chilli pastou a bohatě posypeme kmínem.…
číst víceSteak Chuck Tender s fazolkami a slaninou
Steaky osušíme papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty. Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě…
číst vícePórková studená omáčka s kari kořením
Kysanou smetanu smícháme s pokrájeným pórkem, přisypeme kari koření a zakápneme citronovou šťávou. Podle chuti dosolíme a lehce opepříme. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ještě naředit několika lžičkami mléka…
číst více