Recepty
Brambory s bylinkami, ředkvičkami a sýrem pod…
Brambory ve slupce - krátce uvaříme i s bylinkami. Mezitím si orestujeme na másle pokrájenou šunku a červené ředkvičky. Balkánský sýr se zakysanou smetanou v misce vyšleháme do pěny. Nové brambory, které jsem krátce…
číst víceGrilovaný chléb se sýrem a zeleninou
Podle počtů jedlíků nakrojit krajíčky chleba, ale nedokrojit. Změklé máslo smícháme s česnekem, osolíme. Zářezy chleba potřeme máslovou směsí. Vložíme z obou stran plátky sýra. Pak vsuneme kolečka rajského jablíčka,…
číst víceMarinované švestky na grilu
Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med. Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka,…
číst víceOkáč na grilu s koprem a petrželkou
Okáče omyjeme. Olej smícháme s koprem a petrželkou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do této marinády vložíme rybu a marinujeme cca 2 hodiny. Poté rybu vyjmeme a pomocí papírového ubrousku řádně osušíme. Grilujeme z…
číst víceKoláč s cuketama, lilkem a pórkem
Postup Těsto přeneseme na plech, potřený olivovým olejem. Rukou, namočenou ve vodě nebo v oleji, rozetřeme těsto po celém plechu. Mezitím si na oleji orestujeme jednu červenou cibuli a když nám zpění, tak na ní…
číst víceSteak z hovězího pupku – flank steak
Osušíme steak papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty. Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak lehce potřeme olejem, aby na něm…
číst víceMinutková kachní prsa
Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Takto předpřipravená kachní prsa opeříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a…
číst vícePštrosí steak ve slaninovém kabátku
Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením STEAK a dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin. Uzenou slaninou poté vytvoříme okolo steaků „kabátek“, který zajistíme režnou nití. Steaky po uležení a…
číst víceKrkovička minutková s čekací dobou 3 dny
Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme, posolíme, opepříme a lehce potřeme olivovým olejem, do kterého jsme přidali trochu sušené bazalky a uložíme do marinovací misky v lednici na 3 dny. Po nekonečných třech dnech…
číst více