Recepty
Grilované ovoce s balsamikovým krémem, chilli a…
Meloun nakrájíme na měsíčky a odstraníme jádra a slupku. Hrušky podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a rozkrájíme ji na plátky, jablka rozkrájíme na kolečka a jadřinec vypíchneme vykrajovátkem. Ovoce pokapeme…
číst víceBramborové placky s ovocem
Ovoce nakrájíme na drobné kousky, přidáme koření. Nejprve podusíme mirabelky, švestky a jablíčko, banán přidáme úplně nakonec, spíš jen na prohřátí, je nejměkčí, šťáva musí být odpařená. Brambory nastrouháme na hrubším…
číst vícePolníčkový salát s grilovaných sýrem
Sýr potřeme z obou stran olejem smíchaným s kořením a dozlatova ugrilujeme. Nakrájíme na kostičky nebo trojúhelníčky. Na talířek dáme opraný polníček, přidáme sýr a zalijeme zálivkou, kterou jsem připravili protřepáním…
číst víceGrilované flambované broskve s limetkovou smetanou
Broskve dáme do cedníku a přlijeme horkou vodou. Stáhneme slupku, broskve rozpůlíme a vyjmeme pecku. Půlky broskví pokapeme rumem a posypeme trochou třtinového cukru a necháme chvíli rozležet. Rozpálíme grilovací pánev…
číst vícePikantní "dvojhubky" s grilovanou paprikou a…
Celé kapie a rozpůlenou palici česneku ogrilujeme tak, aby na paprikách byly černé puchýře a slupka se začínala oddělovat a česnek aby změkl (můžeme ho zabalit do alobalu, aby se naspálil). Potom zeleninu vložíme do…
číst víceGrilované papriky, plněné masem
Papriky omyjeme, vybereme jadřince a rozřízneme napůl. Mleté maso ochutíme solí, čerstvým pepřem, čerstvým oreganem a saturejkou, přidáme nakrájenou cibuli a vejce. Promícháme. Papriky naplníme a dáme na gril.…
číst víceSlaninové dukáty
Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na šest stejných steaků. Každý steak po obvodu omotáme plátkem slaniny a…
číst víceGrilovaná kachní játra
Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici. Vyndáme si kachní „foie gras“ s lednice a v teplé vodě namočeným nožem je nakrájíme na asi 2 cm široké plátky. Plátky jater vydatně osolíme a…
číst víceBiftek z kapra dle Petra Stupky
Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, cca 1,5 – 2 cm. Poté osolíme a okořeníme. Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému stláčíme. Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla…
číst více