Recepty
Grilované olomoucké tyčinky
Na hluboký talíř si nalijeme trochu oleje, do něho rozmícháme koření gyros. V koření obalíme olomoucké tyčinky a zabalíme do alobalu. Grilujeme z každé strany cca 10 min.
číst víceKarbanátky na grilu
Vše smícháme, necháme den v chladu odležet. Pak navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které ugrilujeme nad žhavým ohništěm. Během grilování je můžeme potírat marinádou-buď umíchanou pro tento účel nebo zbylo od…
číst víceKuře na grilu
Kuře naporcujeme: odřízneme křídla, stehna rozpůlíme na dolní a horní část, prsa oddělíme od kosti a rozpůlíme. Skelet použijeme třeba na polévku. Kuřecí křídla: osolíme, namočíme do olivového oleje a posypeme mletou…
číst víceGrilovaná krkovička
Vše smíchat a plátky krkovičky naložíme do marinády a ponecháme je v ní několik hodin, nejlépe přes noc. Před dalším zpracováním vyjmeme krkovičku z marinády, osušíme ji a pak na olejem potřeném rozpáleném grilu každý…
číst víceGrilované špízy s tzatziky / dietni
1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který smícháme s předem připravenými bylinkami a kořením. 2…
číst víceGrilované kuře
Kuře opláchneme, osušíme, zevnitř okořeníme grilovacím kořením a postupně vkládáme nádivku. Po naplnění otvor sešijeme, kuře posypeme grilovacím kořením a napíchneme na gril. Grilujeme 1,5 - 2 hodiny. Ve finále kuřátko …
číst víceGrilovaná vepřová kýta
Do 200ml vody rozpustíme potřebné množství soli /na 9kg masa asi 2 PL soli/. Připraveným roztokem napícháme pomocí injekční stříkačky a jehly celou kýtu na různých místech. Kůži můžeme nařezat na mřížky, pak ji celou…
číst víceGrilovaná kukuřice s bylinkovým máslem
Kukuřice oloupeme, odstraníme vlákna. Okraje zařízneme a kukuřice 20 minut povaříme v osolené vodě. Vyndáme a do středů obou konců zapíchneme dřevěné špejle, jejichž délku upravíme na cca 7 cm (špejle neslouží jen pro…
číst víceRajčata z grilu - trouby
Paradajky umyjeme, osušíme, lúčovito nakrojíme, pokvapkáme olejom, osolíme nejakým korením, ja dám grilovacie korenie. Grilujeme vedľa mäsa, alebo pečieme v rúre do požadovaného zmäknutia.
číst více