Recepty
Babiččin grilovaný bůček
V misce smícháme marinádu ze všech ingrediencí, šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře, soli a mletého kmínu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme…
číst víceRychlovka z grilu
Sýr nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme zeleninu a promícháme. Čtverec alobalu vytřeme olejem /pokud není v marinádě/, jinak marinádou, nasypeme směs sýra a zeleniny, lehce pomarinádujeme, pořádně uzavřeme…
číst víceBuřty v kabátku (grilování)
Oloupané špekáčky podélně rozříznete. Mezi půlky vložte plátek sýra, trošičku nadrcené papričky a kolečko cibule. Přitiskněte, obtočte kolem plátky slaniny a po obou stranách spíchněte párátkem. Potřete olejem,…
číst víceTzatziky ke grilovaným masům
Lučinu smíchám s trochou smetany, přidám nastrouhanou okurku, asi 1-2 lžíce, koření tzatziky a v případě že je to ještě husté, tak přileju ještě smetanu.
číst víceZelené fazolky pod grilem
Fazolkové lusky zblanžírujeme ve vroucí vodě se solí a lžičkou sody (zabraňuje vyblednutí fazolek) cca 4-5min. Fazolky by měly být na skus křupavé, ne rozvařené. Zchladíme, uděláme si svazečky po několika fazolkách,…
číst víceGrilované papriky plněné slaninou a banánem
Z trochy oleje, soli, pepře, mleté papriky a prolisovaného česneku vymícháme kašičku, kterou vymažeme vyčištěné papriky. Banány oloupeme, překrájíme na poloviny a každý banánový díl ovineme plátkem anglické slaniny.…
číst víceGrilovaný květák se sýrovou omáčkou
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Vyjmeme a necháme okapat, pak naložíme do marinády a necháme aspoň hodinu odležet. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmahneme, za stálého…
číst víceBůček na gril
Bůček nakrájíme na slabší plátky, lehce naklepeme(osolíme) a naložíme do připravené marinády Plátky zprudka opečeme na oleji nebo grilujeme v přírodě.
číst více