Recepty
Pavlínčina pljeskavica
Maso smícháme s veškerými ingrediencemi a necháme min. 3 hodiny uležet, nejépe přes noc. Poté ještě jednou promícháme a tvoříme placičky. Do každé zamotáme plátek balkánského sýra. Ogrilujeme a podáváme s cibulí a…
číst víceČesnekový dresink
Česnek rozmačkáme a vše důkladně promícháme. Používám místo hořčice jak k uzeninám, tak při grilování.
číst víceGrilované plněné papriky
Papriky zbavíme jadřince, omyjeme a zbavíme semínek. Naplníme směsí ze sýra, nadrobno nakrájených sušených rajčat a bylinek. Opékáme na grilu nebo v troubě. Výborně se hodí jako příloha anebo jako hlavní (vegetariánský…
číst vícePečené marinované papriky
Papriky vložíme do trouby nebo na gril a pečeme, dokud se nezačnou tvořit puchýře. Pak je vložíme do igelit. sáčku, aby se zapařily a šly lépe stáhnout z kůže :-). Mezitím smícháme marinádu ze všech ostatních přísad a…
číst víceLabužnický grilovaný hermelín
Na alobal potřený olejem dáme hermelín, posypeme kořením, poklademe nejprve slaninou, pak kolečky cibule, okořeníme, obrátíme a celý postup opakujeme i z druhé strany. Pevně zabalíme. Grilujeme nebo může použít i…
číst víceUzená grilovaná žebra
Uzená žebra uvaříme do téměř měkka. Necháme vychladnout. Poté si uděláme směs oleje, prolisovaného česneku a grilovacího koření. Žebra naložíme (stačí 2 hodinky) a grilujeme.
číst více