Recepty
Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou
Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Potřeme medem a posypeme skořicovým cukrem. Necháme 5 minut odležet. Zatím si omyjeme pomeranč,nastrouháme asi 1/2 KL kůry. Pomeranč rozpůlíme, vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou…
číst víceKukuřičné listy
Oloupané rajče nakrájíme na drobné kostičky, maso osolíme, opepříme, přidáme sekané bylinky a krájené rajče, zamícháme a vytvoříme z něj šišky. Kukuřičné listy důkladně opláchneme, odřízneme nožem ze středu listu…
číst víceGrilovaná krkovička v marinádě
Marináda = Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worčesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády. Marinádu pak necháme 30 minut uležet v chladnu. Plátky krkovičky…
číst víceKapří filet na grilu
Chytíme kapra ( nebo koupíme samozřejmě :-D ), zbavíme šupin, vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno krájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži. Dostatečně osolíme z obou stran. Na marinádu rozpustíme máslo…
číst vícePálivá omáčka k masu
Vše rozmixujeme, rozdusíme a propasírujeme. Plníme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme.
číst víceŠafránové kuře
Na kuře.. špetku šafránu, trochu horké vody, citronová šťáva, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, olivový olej, petrželka s hladkými listy, kousek nakrájeného čerstvého zázvoru, sůl, špetku černého pepře, špetku mleté…
číst víceŠašlyk po Ukrajinsky
Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, cibule na trošku silnější kolečka. Do mísy dáme maso, cibuli, pepř, bobkový list. Trošku osolíme, přidáme majonézu, pěkně promícháme a dáme do lednice přes noc. Maso a…
číst víceVycpané papriky
Z omytých paprik odkrojíme vršky se stopkou a opatrně vyjmeme jádřince. 'Balkánský sýr nalámeme a promícháme s lučinou. Do směsi přidáme utřený česnek a pepř. Směsí naplníme papriky a potřeme olejem. Naplněné…
číst vícePivní marináda
Rozmačkáme česnek a smícháme ho s pepřem, karí kořením, provensálským kořením, olejem. Přidáme sůl, hořčici, sójovku. Vše promíchat. Vkládáme do marinády maso a necháme v chladu nejlépe přes noc marinovat. Dvě hodiny…
číst více